Info voor vrijwilligers

Op deze pagina vind je alle informatie voor vrijwilligers die je nodig hebt om er achter te komen of deze leuke taak iets voor je is.

Allereerst is het van belang dat je 18 jaar of ouder bent en in het bezit van rijbewijs B. Ook is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor vaak kwetsbare (oudere) mensen iets te betekenen. In sommige gevallen ben jij de enige die ze die dag te zien krijgen.
Ben je in het bezit van een eigen auto, dan ben je op meer routes inzetbaar. Maar ook als je geen eigen auto hebt kun je aan de slag. In beide gevallen vertrek je vanaf de cateraar waar wij nu mee samenwerken in Westerhoven, Catering Content. Hetzij met je eigen auto, hetzij met een busje van de Cateraar.

Hiervoor krijg je een vergoeding. Rijdt je met je eigen auto, dan ontvang je € 0,32 per gereden kilometer. Rijdt je met het busje, dan krijg je een vergoeding van € 4,50 per uur. In ieder geval geldt voor beide gevallen dat je maximaal € 125,00 belastingvrij per maand ontvangt voor deze vrijwilligersvergoeding.
Een vergoeding is natuurlijk leuk, maar deze voorziening is erg belangrijk voor veel mensen en de waardering die je hiervoor krijgt enorm! Misschien is dat nog wel belangrijker om te vermelden.

Voor je echt begint laten we je uiteraard eerst een keer meerijden met een van onze huidige vrijwilligers. Je kunt dan een beeld vormen van het werk en definitief besluiten of het iets voor je is.

Wil je meer weten over deze belangrijke taak of wil je je meteen aanmelden? Gebruik dan het formulier op de contactpagina van deze site.