Info voor vrijwilligers

Niets is belangrijker en dierbaarder dan een kwetsbare groep ouderen voorzien van een gezonde warme maaltijd. Ze kijken uit naar je komst en zijn je uiterst dankbaar.

Maar wat maakt jou nou een goede vrijwilliger?

Allereerst is het van belang dat je 18 jaar of ouder bent en in het bezit van rijbewijs B en een eigen auto. Je moet het leuk vinden om iets voor kwetsbare ouderen te betekenen. Je bent soms de enige die ze die dag namelijk zien. Als laatste is het van belang dat je je ogen en oren goed openhoudt. Gaat het goed met ze? Is de maaltijd van de vorige dag wel gegeten? Hulp verlenen, behalve in acute nood, is niet jouw taak, maar signaleren wel! Daarvoor hebben wij een netwerk van contactpersonen die al dan niet met behulp van het bestuur ingezet kunnen worden als de situatie daar om vraagt.

Wat krijg ik ervoor terug?

Niet voor niets meldde het CBS al dat vrijwilligers gelukkiger zijn dan niet-vrijwilligers. Je doet iets goed en waardevol en je krijgt er een glimlach en dankbaarheid voor terug. Het feit dat je met eigen auto rijdt wordt door ons ook gewaardeerd. Je ontvangt € 0,32 per kilometer vanaf huis en terug.

Overtuigd?

Dat hopen we natuurlijk van harte! Voor je echt begint laten we je uiteraard een paar keer meerijden met een van onze vrijwilligers. Je leert meteen in de praktijk en je kunt hun ervaringen horen over deze belangrijke en dierbare taak.

Meer informatie en aanmelden kan via het contactformulier op deze site.